Contact Tables

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΡΩ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ


Η απόφαση της κυβέρνησης για τη περικοπή του δρομολογίου Θεσσαλονίκη - Φλώρινα έχει δικαιολογημένα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι επικαλούνται τη δημοσιονομική εξυγίανση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ασύμφορο των δρομολογίων που όμως εξυπηρετούσαν, πριν κοπούν, δεκάδες χιλιάδες πολιτών με προορισμό τη Φλώρινα, το Αμύνταιο, την Άρνισσα και πολλά ακόμα χωριά στο νομό.

Το τελευταίο τρένο στο δρομολόγιο Φλώρινα - Θεσσαλονίκη έφυγε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου κι εκεί μία παρέα κατοίκων της Φλώρινας συγκεντρώθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό για να το αποχαιρετήσουν. Κάπως έτσι γεννήθηκε η Κίνηση Φίλων του τρένου Φλώρινας που παλευει από τότε να επανέλθουν τα δρομολόγια των τρένων στη πόλη τους.


Με διάφορες εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες, επιστολές και κινητοποιήσεις διεκδικούν την επαναλειτουργία των δρομολογίων. Στον αγώνα της Κίνησης έχει συστρατευτεί ολόκληρη η τοπική κοινωνία και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 8.000 υπογραφές κατοίκων οι οποίοι ζητούν την επιστροφή του τρένου στη Φλώρινα.


Η απόφαση για την περικοπή των δρομολογίων εντείνει την απομόνωση της περιοχής από την υπόλοιπη Ελλάδα, υπονομεύει την προοπτική της βιώσιμης κινητικότητας για τους πολίτες και πλήττει κυρίως τους φτωχότερους που στερούνται έτσι τη δυνατότητα οικονομικής μετακίνησης


Οι κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων θα συνεχιστούν έως ότου γίνει δεκτό το αίτημα τους και επανέλθει η ροή των δρομολογίων.Μάλιστα δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

stoxos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ