Contact Tables

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Βρετανός προσφέρει χρηματικό έπαθλο στο καλύτερο σχέδιο εξόδου χώρας από την ευρωζώνη

Ένας γνωστός Βρετανός επιχειρηματίας αποφάσισε να προσφέρει χρηματικό έπαθλο 282 χιλιάδων ευρώ σε όποιον οικονομολόγο καταθέσει την καλύτερη πρόταση για το πώς μπορεί μια χώρα να βγει από την ευρωζώνη.

Χωρίς ο ίδιος να κάνει αναφορά στην Ελλάδα, τονίζει την ανάγκη σταθερής Ευρωζώνης ως παράγοντα για τη σταθερότητα της Ευρώπης.


«Το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι επιχειρηματίες θέλουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, αλλά εφόσον αυτό δεν γίνει εφικτό, η Ευρώπη δεν είναι δυνατόν να καρκινοβατεί και να πέσει σε κενό.


» Το έπαθλο αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει τα σπουδαιότερα 'μυαλά' του κόσμου να καλύψουν αυτό το κενό. Οι ιδέες τους μπορεί να βοηθήσουν, ώστε η Ήπειρος να μην πέσει σε οικονομικό χάος, που θα προκαλούσε απώλεια θέσεων εργασίας, αποταμιεύσεων κλπ» τόνισε.


Πρόκειται για τον Σάιμον Γούλφσον, ιδιοκτήτη της αλυσίδας ρούχων Next και υποστηρικτή των Βρετανών Συντηρητικών.


Για τους ενδιαφερόμενους, η προθεσμία για την καταβολή ιδεών λήγει τον Ιανουάριο του 2012. Τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα μελετήσει ομάδα ειδικών υπό το POlicy Exchange, ένα μάλλον συντηρητικό think-tank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ