Contact Tables

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ"

   162849588Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έκανε δηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν, στο διάστημα, χαρακτηρίζοντάς το συμβολικό και επαναστατικό γεγονός, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του έχει ακόμα μεγαλύτερα όνειρα για την «κατάκτηση» άλλων πλανητών.

Η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση εξακολουθεί να αποτελεί ορόσημο για την ανθρωπότητα, είπε σε συνέντευξη, στην Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας CCTV.

"Πιστεύω ότι ήταν μια πραγματικά επαναστατική εκδήλωση και άκρως συμβολική", δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

«Ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα της σοβιετικής κοσμοναυτικής υπηρεσίες, η οποία χώρισε τον κόσμο σε 'πριν' και 'μετά' την πτήση, αυτό, δηλαδή, που ονομάστηκε 'εποχή του διαστήματος'", πρόσθεσε.

"Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι ήταν η χώρα μου, που έκανε το πρώτο βήμα", συμπλήρωσε.

Σχετικά με το θέμα των μελλοντικών διαστημικών προγραμμάτων, ο Μεντβέντεφ υπογράμμισε, ότι οι Ρώσοι έχουν γίνει περισσότερο ρεαλιστές και λιγότερο ιδεαλιστές.

"Εχουμε ακόμα ελπίδες, ωστόσο, κάποια στιγμή πιστεύει πως θα είμαστε σε θέση να κατακτήσουμε κι άλλους πλανήτες, άλλα αστρικά συστήματα".

"Δεν ξέρω πόσο σύντομα θα είμαστε σε θέση να το επιτύχουμε αυτό, αλλά νομίζω ότι η ανθρωπότητα θα προσπαθεί πάντα να ακολουθήσει τις δύο αυτές προσεγγίσεις. Το όνειρο της εξερεύνησης του διαστήματος και μια πραγματικά ρεαλιστική προσέγγιση στο διάστημα, που μπορεί να φέρει τόσο επιστημονικά, όσο και πρακτικά οφέλη", κατέληξε.

.liako.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ