Contact Tables

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Στους 116.000 οι υποψήφιοι για ΑΕΙ-ΤΕΙ


Ξεπερνούν τους 116.000 οι μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας την είσοδό τους στα ιδρύματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, που ξεκινούν στις 12 Μαΐου.
Με νέα δεδομένα, όπως οι αλλαγές σε μετεγγραφές και μηχανογραφικά, στον υπολογισμό των μορίων που προκύπτουν από βαθμό πρόσβασης κ.ά.

Άγνωστος παραμένει προς το παρόν ο ακριβής αριθμός των εισακτέων.

Στο υπουργείο Παιδείας αναζητούν τρόπους ώστε να μην μειωθεί αισθητά ο αριθμός των θέσεων που θα διατεθούν εφέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και το νούμερο που τελικώς θα δοθεί στη δημοσιότητα να είναι μεν μικρότερο από το αντίστοιχο περυσινό, αλλά όχι κατά πολλές χιλιάδες.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και ο χρόνος υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των εξεταζόμενων. Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα κατέληξαν υπέρ του να συμπληρώνονται τα μηχανογραφικά τον Ιούλιο μετά τη ανακοίνωση των βαθμολογιών, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος 92.259 υποψήφιοι από την πλευρά των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β’) μαζί με τους απόφοιτους παλαιότερων ετών και 1.068 υποψήφιοι από τα Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας (ομάδα Β’).

Ακόμη θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις 22.010 άτομα από τα ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) και 1.133 από τα εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ομάδα Α’).

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη «σκιά» της αντιπαράθεσης του υπουργείου Παιδείας με τις ενώσεις των πολυτέκνων γονέων ανά την Ελλάδα που καταγγέλλουν την απόφαση για κατάργηση των μετεγγραφών και αντικατάσταση τους με ειδικό ποσοστό εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για τις ειδικές αυτές κατηγορίες. Οι ενώσεις πολυτέκνων απειλούν μάλιστα με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ