Contact Tables

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Φοροέλεγχοι µε 240 «καρφιά»


∆ιακόσια σαράντα κριτήρια θα είναιστο εξήςτα «καρφιά» της Εφορίας που θα την οδηγούν στον εντοπισµό των ύποπτων για φοροδιαφυγή φορολογούµενων. Μεταξύ των κριτηρίων αυτών είναι όσοι δεν είναισυνεπείς στις φορολογικές τουςυποχρεώσεις, όσοι έχουν αδικαιολόγητες διαφορές ανάµεσα στα κέρδη και τον τζίρο καιοι προµηθευτέςπου τα τιµολόγιά τους δεν ταυτίζονται µε εκείνατων πελατών τους.

Στα 240 αυτά «καρφιά» θα βασιστούν οι «hi-tech» έλεγχοι της Εφορίας για τον εντοπισµό της µεγάλης φοροδιαφυγής στο πλαίσιο του τριετούς επιχειρησιακού προγράµµατος για την καταπολέµησή της που θα ανακοινωθεί τη ∆ευτέρα. Τα κριτήρια SOS θα «ανάβουν» µεταξύ των άλλων το πράσινο φως για ελέγχους, αφού θα προσθέτουν «κόκκινα»µόρια σεόσους φορολογούµενου ς τα πληρούν (µέσω του νέου συστήµατος Elenxis). Τέτοια είναι :

n Η φορολογική ασυνέπεια (π.χ. µη έγκαιρη καταβολή δηλώσεων ΦΠΑ) n Οι αδικαιολόγητες αλλαγές στη συµπεριφοράτου φορολογούµενου από χρόνο σεχρόνο n Παραβάσεις κάθετύπου n Μη ταύτιση των τιµολογίων ανάµεσα στους προµηθευτές και στους πελάτες τους (π.χ. σούπερ µάρκετ µε τους προµηθευτές τους)

n Ασυνήθιστες διαφορές ανάµεσα σε κέρδη και τζίρο ενός επαγγελµατία ή επιχείρησης Η ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ διασταυρώσεων όπου θα βασιστούν οι έλεγχοι είναι οι«καθιερωµένες»,µε βάση τα δεδοµένα του TAXISnet, όπως:

n Εκµισθωτέςπου δεν δηλώνουν το ενοίκιο n Κατά πόσο ταυτίζονται τα στοιχεία που εµφανίζουν οιεπιχειρήσεις για τον φόρο µισθωτών υπηρεσιών που δηλώνουν µε τααντίστοιχα στοιχεία των µισθωτών n Τα στοιχεία για την επιχειρηµατική αµοιβή n Υπόχρεοι ΦΠΑ Στο µεταξύ, τεκµαρτό ΦΠΑ αντιµετωπίζουν 16.765 επιχειρήσεις που εντοπίστηκαννα µην έχουν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και παρότι έλαβαν e-mailsαπό τη Γενική ΓραµµατείαΠληροφοριακών Συστηµάτων, δεν προσήλθαν στην εφορία να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Ταυτόχρονα, σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς το ∆ηµόσιο, όπως αλυσίδες ηλεκτρονικών, προχωρά η Εφορία.
Τεκµαρτό ΦΠΑ αντιµετωπίζουν 16.765 επιχειρήσεις και επαγγελµατίες
Ερχονται και κατασχέσεις
Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές στο ∆ηµόσιο, όπως σούπερ µάρκετ, τραγουδιστές και συµβολαιογράφοι, προχωρά η Εφορία. Στο στόχαστρο βρίσκονται και 110 φυσικά πρόσωπα µε µεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία το 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ