Contact Tables

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

H CIA διατηρούσε κρησφύγετο δίπλα στην κατοικία που βρισκόταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν


Mυστικό κρησφύγετο στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν διατηρούσε η CIA, από όπου κατασκόπευε επί μακρό χρονικό διάστημα τις κινήσεις του ηγέτη της Αλ Κάϊντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post», ένας μικρός αριθμός πρακτόρων της CIA είχε εγκατασταθεί μυστικά και παρακολουθούσε για αρκετούς μήνες την έπαυλη όπου είχε καταφύγει ο Άραβας τρομοκράτης, συλλέγοντας πληροφορίες για τον ίδιο και τους συντρόφους του.


Ετοίμαζε επιθέσεις στις ΗΠΑ Η Αλ Κάιντα
Έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία που διέμενε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δείχνουν ότι η Αλ Κάιντα σχεδίαζε επιθέσεις σε σιδηροδρομικές γραμμές των ΗΠΑ την ημέρα της επετείου του του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έστειλε χθες ειδοποίηση στους ομοσπονδιακούς εταίρους του, στις ομόσπονδες Πολιτείες, σχετικά με σχέδιο της Αλ Κάιντα για επιθέσεις στο αμερικανικό σιδηροδρομικό δίκτυο» επισήμανε ο Ματ Τσάντλερ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Τον Φεβρουάριο του 2010 η Αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον τρένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μη συγκεκριμένες περιοχές, την ημέρα της 10ης επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου 2001» αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μια πηγή, η πληροφορία αυτή προέρχεται από έγγραφα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και DVD που κατασχέθηκαν στη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, στην οποία σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν.

Η Αλ Κάιντα, στα έγγραφα αυτά επισήμαινε πως μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο μια φορά και ανέφερε πως τα νέας τεχνολογίας τρένα διαθέτουν ειδικό σύστημα φρένων που σημαίνει ότι ακόμα και αν εκτροχιάζονταν δεν είναι απαραίτητο ότι θα ανατρέπονταν.

Αξιωματούχος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε πως τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ αποκαλύπτουν τη φιλοδοξία της οργάνωσης να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες με ευρείας κλίμακας επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις και σε σημαδιακές ημερομηνίες, όπως επέτειοι και εθνικές εορτές.

Οι Ειδικές Δυνάμεις του αμερικανικού στρατού τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας εισέβαλαν στο κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Αμποταμπάντ 60 χιλιόμετρα βόρειο-ανατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ και εκτέλεσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλους τρεις συνεργάτες του.

Η επιχείρηση κατασκοπίας του Μπιν Λάντεν, ήταν τμήμα ενός ευρύτερου πλάνου εποπτείας που βρισκόταν σε διεκπεραίωση από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και στόχευε στον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ Κάϊντα.
Εφόσον αυτό θα συνέβαινε τότε ο η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα θα απευθυνόταν στο Κογκρέσο και θα ζητούσε την έγκριση ειδικού κονδυλίου για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση που θα απέφερε, όπως και έγινε, το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καθώς περνούν οι μέρες από την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν που οδήγησε στο θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάϊντα, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια μέσω ανώνυμων διαρροών, για να δώσουν μια εικόνα των γεγονότων που χωρίς να διαψεύδει, αφήνει πολλά ανοιχτά ερωτήματα για την ακρίβεια των επίσημων στοιχείων που δημοσιοποίησε η αμερικανική κυβέρνηση.

Πληροφορίες που προέρχονται από δύο πηγές που έχουν πρόσβαση στα επίσημα στοιχεία, αποκαλύπτουν ότι τελικά μόνον ο ένας από τους τέσσερις στόχους της επιχείρησης που έχασαν τη ζωή τους, προέβαλλε αντίσταση ανταλλάσσοντας πυρά με την ομάδα εισβολής.

Επίσης επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο ίδιος ο Οσάμα δεν ήταν οπλισμένος και ούτε απείλησε τους Αμερικανούς κομάντο, όταν βρέθηκαν μπροστά του.

Σύμφωνα με τις δύο πηγές, η χρονολογική εξέλιξη της επιχείρησης είχε την ακόλουθη σειρά.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Η ομάδα εισβολής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, αφού κατάφερε στο σκοτάδι, να εισχωρήσει αρχικά στο εσωτερικό της έπαυλης, όπου κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν, βρέθηκε στο δωμάτιο των ξένων στο ένα από τα δύο κτιριακά συγκροτήματα των εγκαταστάσεων.

Εκεί δέχθηκε για πρώτη φορά εχθρικά πυρά.

Καθώς προχώρησαν οι αμερικανοί κομάντος προς το εσωτερικό ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν έναν άνδρα που βρισκόταν στον ξενώνα.

Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για τον Αλ-Κουάουιτι, αγγελιοφόρο του Οσάμα, τον οποίο γνώριζαν καλά οι μυστικές υπηρεσίες και τον παρακολουθούσαν για μήνες, προκειμένου να εντοπίσουν τον Μπιν Λάντεν.

Μετά την εκτέλεση του Κουάουιτι οι άντρες των ειδικών δυνάμεων προχώρησαν στο εσωτερικό του τμήματος της κύριας κατοικίας που εκτεινόταν σε τρία επίπεδα.

Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με άλλον άνδρα, που κρατούσε τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Νομίζοντας ότι οπλοφορεί έστρεψαν τα πυρά εναντίον του και τον σκότωσαν.

Αναγνωρίστηκε ότι ήταν ο αδελφός του Αλ-Κουαουϊτί, ενώ οι Αμερικανοί βρήκαν όπλα κοντά στο σώμα του.

Στη συνέχεια οι καταδρομείς του αμερικανικού στρατού ανέβηκαν τις σκάλες.

Καθώς ανέβαιναν ένας άνδρας εμφανίστηκε να βγάζει τα χέρια του από μια είσοδο και μετά κρέμασε το σώμα του από ένα μπαλκόνι.

Οι άντρες της ομάδας εισβολής πίστεψαν ότι επρόκειτο για τον Οσάμα μπιν Λάντεν και τον πυροβόλησαν μία φορά.

Ο άντρας δέχθηκε τη βολή και στη συνέχεια οπισθοχώρησε στο δωμάτιο από το οποίο είχε κινηθεί.

Οι Αμερικανοί κινήθηκαν αστραπιαία προς τον τρίτο όροφο και όρμησαν στο δωμάτιο, στο οποίο είχε καταφύγει ο άντρας που είχαν πυροβολήσει.

Την ώρα που έμπαιναν στο χώρο σπρώχτηκαν από μια γυναίκα. Η γυναίκα, που τώρα πιστεύεται ότι ήταν κάποια από τις συζύγους του Λάντεν, πυροβολήθηκε στο μηρό.

Αφού την πυροβόλησαν, οι καταδρομείς, την έκαναν στην άκρη.

Το τι ακριβώς έκανε τότε ο Μπιν Λάντεν και πως αντέδρασε όταν οι Αμερικανοί όρμησαν στο δωμάτιό του και πυροβόλησαν τη γυναίκα του δεν έχει εξακριβωθεί.

Και οι δύο πηγές πάντως συμφωνούν ότι ανεξάρτητα με το τι ακριβώς συνέβη, οι καταδρομείς δεν περίμεναν να διαπιστώσουν αν και πως θα αντιδράσει και αμέσως του έριξαν τη θανάσιμη βολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ