Contact Tables

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Πιστοί στον Καντάφι οι αρχηγοί των φυλών της Λιβύης πρότειναν αμνηστία σε όλους για να σταματήσει ο εμφύλιος

Μετά το τέλος της Εθνικής Διάσκεψης των λιβυκών φυλών, οι συμμετέχοντες τόνισαν σε κοινή τους ανακοίνωση πως επιθυμούν να «εργαστούν για τη θέσπιση νόμου περί γενικής αμνηστίας που θα περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους και εκείνους που συμμετείχαν στην ένοπλη εξέγερση κατά του καθεστώτος Καντάφι».

Η γενική αμνηστεία «θα ανοίξει το δρόμο προς την ειρήνη και την συγχώρεση» προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, Μούσα Ιμπραχίμ δήλωσε πως στη διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις φυλές όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Στην ανακοίνωση, οι αρχηγοί των φυλών αναφέρονται στους αντικαθεστωτικούς ως «προδότες» και δεσμεύονται να μην εγκαταλείψουν τον Καντάφι.

Στα τέλη Απριλίου, οι αρχηγοί ή οι εκπρόσωποι 61 φυλών της Λιβύης είχαν εκφράσει τη βούλησή τους να οικοδομήσουν μια «ενωμένη Λιβύη» όταν «φύγει ο δικτάτορας Καντάφι», όπως έγραφαν τότε σε ανακοίνωση τους από την Βεγγάζη προπύργιο των αντικαθεστωτικών.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι εκτόξευσαν σήμερα πολλές οδίβες, οι οποίες έπεσαν στη γειτονική Τυνησία καθώς μάχες έχουν ξεσπάσει κοντά στα σύνορα των δύο χωρών μεταξύ των κυβερνητικών στρατιωτών και των εξεγερμένων.

Στη συνοριακή πόλη Ντεχίμπα εκκενώθηκαν σχολεία και οι κάτοικοι έτρεξαν να κρυφτούν σε καταφύγια, καθώς η πόλη τους έχει δεχθεί αλλεπάληλα χτυπήματα τις τελευταίες εβδομάδες από οβίδες εξαιτίας των συνεχιζόμενων μαχών μεταξύ των εξεγερμένων και των κυβερνητικών δυνάμεων για τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος Ντεχίμπα-Ουαζίν, μέσω του οποίου οι εξεγερμένοι έχουν πρόσβαση στην περιοχή
των Δυτικών Ορέων.

Παρόλο που οι αντικυβερνητικές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους το συγκεκριμένο μεθοριακό πέρασμα, οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν καταλάβει ένα μεγαλύτερο λίγο πιο βόρεια.

Περισσότεροι από 30.000 Λίβυοι πρόσφυγες έχουν περάσει από τα Δυτικά Ορη στην Τυνησία και πολλοί από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο στα σπίτια των κατοίκων.

Νέο κύμα προσφύγων, επίσης, από τη Λιβύη έφτασε στη διάρκεια της νύχτας στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Δύο σκάφη με 842 επιβάτες έφτασαν συνοδευόμενα από την ιταλική ακτοφυλακή στο λιμάνι του νησιού.

Οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν σε κέντρα υποδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ