Contact Tables

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

«Ντομινίκ παραιτήσου»



Ενισχύονται οι πιέσεις προς τον Ντομινίκ Στρος-Καν να παραιτηθεί από τη θέση του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς ετοιμάζεται για μια δύσκολη δικαστική μάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες.Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, σοκαρισμένη η κοινή γνώμη αλλά και μέλη του σοσιαλιστικού κόμματος, εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο κάλυψης της δικαστικής υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης καθώς και για το αμερικανικό δικαστικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να καταδικάσει «σε απευθείας σύνδεση» τον κατηγορούμενο, πριν ακόμη δικαστεί.

Ζητούν να παραιτηθεί
Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ του ζήτησε να ξανασκεφτεί τη θέση του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ στην Ισπανία, η ομόλογός της Ελενα Σαλγάδο, εξέφρασε την υποστήριξή της στο «θύμα» της υπόθεσης, την καμαριέρα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου που κατηγόρησε τον Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού, αν βέβαια όσα η 32χρονη ισχυρίζεται, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το ΔΝΤ, πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει να τον απομακρύνει από το τιμόνι.

Αντιμέτωπος με 7 κατηγορίες στο σεξουαλικό σκάνδαλο που είναι πιθανό να οδηγήσει και στην πολιτική του κατάρρευση, ο Ντομινίκ Στρος-Καν πέρασε την τρίτη του νύχτα στη φυλακή, αρνούμενος τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.Θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ξανά στις 20 Μαίου.

Μαζί του ο Γιούνκερ

Δίπλα του πάντως, βρίσκεται σίγουρα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  ο οποίος τον χαρακτήρισε «στενό φίλο». «Είμαι πολύ λυπημένος και αναστατωμένος. Δεν μου άρεσαν οι εικόνες που είδα στην τηλεόραση», επισήμανε. Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε από την πλευρά της εξαιρετικά δύσκολη τη θέση του Στρος-Καν, ο οποίος μέχρι το περασμένο Σάββατο είχε πολλές πιθανότητες να νικήσει τον Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές του 2012, αν κατέβαινε στις εκλογές ως υποψήφιος των Σοσιαλιστών.

Ο Λευκός Οίκος
Πάντως ο Λευκός Οίκος, διά του εκπροσώπου του Τζέι Κάρνεϊ, ανακοίνωσε ότι το ΔΝΤ μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του και να εκπληρώνει την αποστολή του στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομίας, παρά τις κατηγορίες για τέλεση σεξουαλικού εγκλήματος από τον εκτελεστικό
γενικό διευθυντή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ