Contact Tables

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μεταπτυχιακά στην... Ελλάδα κάνουν οι ιταλοί αναρχικοί

«Μάστερ» στο αντάρτικο πόλεων ή αλλιώς στην οργάνωση και συμμετοχή σε επεισόδια κάνουν στην Ελλάδα ιταλοί αναρχικοί. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν μέλη του ιταλικού «μαύρου μπλοκ» των αναρχικών, που πρωταγωνίστησαν το περασμένο Σάββατο σε επεισόδια και καταστροφές στη Ρώμη, κατά την παγκόσμια κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων».
Οι δηλώσεις των ιταλών αντιεξουσιαστών ενισχύουν τους φόβους των ελληνικών Αρχών για την παγίωση της συνεργασίας ανάμεσα σε εκείνους και τους έλληνες ομοϊδεάτες τους. Ετσι, τα πρόσφατα γεγονότα στην ιταλική πρωτεύουσα με την ανεξέλεγκτη δράση των κουκουλοφόρων που προκάλεσαν ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων αποκάλυψαν και κάτι ακόμη, εκτός από τη γνωστή σχέση των Πυρήνων της Φωτιάς με την Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI): τα «φροντιστήρια» που πρόσφεραν τον τελευταίο χρόνο έλληνες «δάσκαλοι» σε ιταλούς αναρχικούς, προκειμένου οι τελευταίοι να κινηθούν οργανωμένα και να προκαλέσουν μεγάλο αριθμό καταστροφών.
«Ολοι γνώριζαν τι θέλαμε να κάνουμε. Και γνώριζαν πως ξέρουμε να το κάνουμε. Γιατί προετοιμαζόμασταν για έναν χρόνο», αποκάλυψε στη «Repubblica» ιταλός αναρχικός που συστήθηκε ως ο 30χρονος Φ. από την Απουλία. Ο Φ. ανήκει στο αποκαλούμενο «μαύρο μπλοκ», το οποίο είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα γεγονότα της Γένοβας το 2001 και η δράση του είχε εμπνεύσει τότε έλληνες αναρχικούς.
Σταδιακά οι ισορροπίες άλλαξαν και οι ευκαιρίες που δίνονταν στην Ελλάδα για συχνή εξάσκηση με αντίπαλο την Αστυνομία μετέτρεψαν τη χώρα σε πανεπιστήμιο και τους έλληνες αναρχικούς σε δασκάλους. «Κάναμε το μάστερ μας στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φ. και φανέρωσε πως αυτός και οι σύντροφοί του είχαν περάσει πολλές ημέρες εκπαίδευσης από τους έλληνες αντιεξουσιαστές συμμετέχοντας σε οργανωμένα επεισόδια και προετοιμάζονταν εδώ και έναν χρόνο. «Βρισκόμασταν στην Ελλάδα μία φορά τον μήνα επί έναν χρόνο. Οι αθηναίοι σύντροφοι μας έκαναν να καταλάβουμε ότι το αντάρτικο πόλης είναι μια τέχνη στην οποία νικά η οργάνωση. Αυτός είναι πόλεμος και αυτή είναι μόνο η αρχή», λέει για τα εκτεταμένα επεισόδια της Ρώμης και αποδίδει τη νίκη στο γεγονός ότι οι αναρχικοί είχαν σχέδιο, και ήταν οργανωμένο χάρη στα διδάγματα των Ελλήνων. Οι ιταλοί αντιεξουσιαστές κινήθηκαν σε δύο φάλαγγες και κατάφεραν να βάλουν στη μέση την ιταλική Αστυνομία, σχέδιο που αποδόθηκε στους έλληνες μέντορες.
Πέρυσι τον Μάιο, στη διάρκεια γενικής απεργίας στην Ιταλία, οι ιταλικές Αρχές είχαν ενημερωθεί για την πιθανή συμμετοχή ελλήνων αναρχικών.
Συμμετοχή σκληρών ιταλών αναρχικών, από το «μαύρο μπλοκ», είχαν αποκαλύψει οι ελληνικές Αρχές στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, εποχή κατά την οποία θεωρείται πως δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα στενοί δεσμοί μεταξύ των αντιεξουσιαστών των δύο χωρών. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου είχε αποφασιστεί η έλευση δεκάδων ιταλών αναρχικών στην Αθήνα, με άγριες διαθέσεις, όπως τουλάχιστον γνωστοποιούσαν μέσω ιστοσελίδων. Χρειάστηκε να στηθεί μια τεράστια επιχείρηση και στις δύο χώρες προκειμένου να αποτραπεί το σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ